stres

Mania

Mania este un sentiment foarte neplacut. Ea este ca un foc ce ne arde autocontrolul si ne determina sa spunem si sa facem lucruri pe care le regretam mai tarziu. Cand cineva este furios, este usor sa ne dam seama ca se afla in „iad”. Mania si ura sunt vibratiile din care este facut „iadul”. O minte calma este echilibrata si armonioasa.
Absenta maniei este fundamentul adevaratei fericiri, temelia iubirii si compasiunii.

Cand suntem furiosi, noi nu avem tendinta sa ne gandin la noi insine, caci ne gandim tot timpul la persoana care ne-a enervat, la impolitetea ei, la lipsa de onestitatea, la neincrederea fata de noi si asa mai departe.

Atunci cand analizam mania in lumina luciditatii, ea isi pierde pe loc o parte din natura ei distructiva. Noi ne putem spune: „Inspir, stiu ca sunt furios. Expir, stiu ca sunt una cu mania mea.”
Daca ne urmarim indeaproape mania prin identificare si observarea ei atenta, aceasta nu ne mai poate monopiliza constiinta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>