50

Fundamentul fericirii este luciditatea

Fundamentul fericirii este luciditatea. Pincipala conditie a fericirii este constiinta fericirii. Daca nu suntem constienti de fericirea noastra, noi nu suntem cu adevarat fericiti. Atunci cand ne doare o maseluta, noi devenim subiti constienti de fericirea provocata de absenta durerii. In schimb, atunci cand nu ne doare nimic, de cele mai multe ori nu suntem constienti de acest lucru, asa ca nu ne simtim fericiti. In realitate, absenta dureri este o stare extrem de placuta.

In mod similiar, viata este plina de lucruri minunate, pe care nu le apreciem insa, pentru ca nu practicam luciditatea. Invers, daca incepem sa o practicam, noi ajungem sa pretuim aceste lucruri, ba chiar sa le protejam, tocmai pentru a ne perpetua aceasta stare de satisfactie. Atunci cand ne ingrijim de momentul prezent, noi ne ingrijim practic de viitorul nostru. Numai cine cultiva pacea in momentul prezent se poate bucura de ea in viitor.

2 păreri la “Fundamentul fericirii este luciditatea

  1. Luiza Bratu

    Felicitari pentru acest site si pentru modul cum structurati informatiile si temele in acest blog. Simplu, concis.
    Este o invitate la intelepciune in forma acceptata de fiecare, punandu-si intrebari la care sa isi raspunda singuri. Calea intelepciunii este calea adevarului asa cum este el generat in prezenta noastra. Unii ne nastem cu ea, altii o dobandim prin diverse metode – in final viata noastra este ceea ce am creat in fiecare zi cu mai multa sau mai putina intelepciune. Cu respect.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>