57

Un moment prezent

Dat fiind ca ne cramponam atat de tare de viitor, noi uitam sa ne mai focalizam energia si fiinta asupra momentului prezent. Ne folosim de speranta pentru a crede ca ceva mai bun ni se va intampla in viitor, ca vom ajunge candva la starea de pace sau imparatia lui dumnezeu.
Speranta devine astfel mai degraba un obstacol pentru noi. Cine nu are sperante se poate focaliza in intregime asupra momentului prezent, descoperind bucuria inerenta pe care o contine acesta.

Iluminarea, pacea si bucuria nu pot fi transmise de la o persoana la alta. Izvorul lor se afla in fiecare dintre noi, iar daca ne scufundam suficient de adanc in momentul prezent, apa acestui izvor va tasni la suprafata. Daca dorim sa ne simtim cu adevarat vii, noi trebuie sa ne intoarcem la momentul prezent. Atunci cand practicam respiratia constienta, noi practicam defapt reintegrarea in momentul prezent, singurul timp care exista.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>